Scandinavian Electronics Event

Jag besökte elektronikmässan S.E.E. i Kista tisdag och onsdag. Det är nordens största och borde vara en bra inkörsport i industrin? Jag åkte dit utan att veta vad jag skulle förvänta mig.

Så fort jag kom in i mässhallen fick jag syn på intressanta knappar med lysdioder, switchar och joysticks och sedan fortsatte det på samma sätt. Så gott som allt var intressant och de flesta stora varumärken jag hört talas om fanns på plats. En omtumlande upplevelse. Första dagen missade jag alla föreläsningar jag tänkt gå på, eftersom jag var distraherad av allt annat. Jag tittade på GPS, spänningsregulatorer, kablar, kontakter, displayer, mikrokontrollers, bluetooth, sensorer, batterier mm.

En intressant trend är “energy harvesting”; att utvinna tillräckligt med energi från vibrationer, ljus, radiovågor eller värmepotential för att driva en mikrokontroller och skicka sensordata över radio.

Vad gäller mindre mikrokontrollers så verkar alla ha Cortex M4 i botten; Atmel, Infineon, Freescale etc. Potentialen är lockande men tröskeln för att komma igång med ett nytt system avskräcker mig för stunden.

Jag åkte hem på onsdagskvällen med många visitkort i bröstfickan och mycket material att titta närmare på. Det hade gjort bättre intryck om jag fått upp min domän tidigare och haft visitkort, men man måste börja nånstans. Ska bli spännande att se vilka företag som hör av sig med mer information om sina produkter.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.